România

Tineri din 25 de ţări vizitează România în cadrul proiectului "Discover Romania Beyond Dracula"

Tineri din 25 de ţări vor vizita România în cadrul proiectului "Discover Romania Beyond Dracula", ce se va desfăşura în perioada 20 iulie - 31 august, informează într-un comunicat de presă AIESEC România.

Cei 60 de tineri provin din Canada, Brazilia, Belarus, Germania, Grecia, Albania, Italia, Lituania, Ţările de Jos, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Ucraina, Egipt, Maroc, Turcia, Liban, India, Indonezia, Malaysia, Pakistan, Taiwan. Proiectul se va desfăşura concomitent în trei zone de implementare: Zona 1: Arad, Craiova, Oradea, Timişoara; Zona 2: Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Piteşti şi Zona 3: Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureş.

"Discover Romania Beyond Dracula", proiect finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, îşi propune îmbunătăţirea imaginii României la nivel internaţional şi naţional în rândul populaţiei tinere prin promovarea culturii şi patrimoniului naţional, dar şi prin încurajarea voluntariatului în rândul tinerilor.

În perioada 20-23 iulie, reprezentanţii AIESEC vor organiza traininguri profesionale de pregătire pentru tinerii participanţi pe teme precum jurnalism, blogging, fotografie, editare foto-video şi social media. Aceştia vor realiza articole pentru blog-urile personale, dar şi pentru blogul naţional AIESEC România, reţelele de socializare Facebook şi Twitter şi reportaje radio şi TV, pentru a-şi ţine la curent prietenii din ţările lor cu privire la experienţele trăite în România.

În perioada 24 iulie - 17 august, tinerii vor participa la vizite de studiu în oraşele filiale AIESEC (Arad, Craiova, Oradea, Timişoara, Bucureşti, Constantă, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu şi Târgu Mureş), în mediul rural din împrejurimile acestora, cât şi în zonele turistice cunoscute.

În perioada 18-20 august, străinii vor lucra la editarea şi compilarea datelor obţinute de pe teren (texte, foto şi video) şi vor realiza materiale de presă pe care le vor disemina în reţelele lor sociale şi pe blog-uri, urmând ca în data de 21 august fotografiile realizate de studenţii internaţionali să fie expuse la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara. Pe 23 august, pe litoralul Mării Negre va fi organizat evenimentul Global Village, menit să promoveze voluntariatul în rândul tinerilor, oportunităţile de voluntariat şi internship-uri profesionale în ţară şi în străinătate.

În perioada 24-31 august vor fi organizate evenimente de încheiere a proiectului, tinerii vor avea şansa de a-şi împărtăşi experienţele trăite în ţara noastră şi se vor întoarce acasă cu amintiri plăcute, dar şi cu o nouă imagine, una pozitivă, consolidată pe termen lung despre ţara noastră. Opinia pe care şi-o vor crea despre România va fi exprimată printr-o comunicare interpersonală prietenilor, colegilor şi familiilor iar brandul nostru de ţară va fi promovat în rândul grupurilor sociale ale voluntarilor străini participanţi la proiect, arată sursa citată.

AIESEC este cea mai mare organizaţie de studenţi din lume, non-profit, apolitică. Este prezentă în 130 de ţări şi teritorii, ceea ce îi conferă un statut privilegiat şi posibilităţi unice de creare de legături între naţiuni, culturi, oameni. În România, AIESEC a luat naştere în anul 1990, fiind prima organizaţie non-guvernamentală din ţară, iar la ora actuală este prezentă în 14 centre universitare din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara.

Website-ul oficial al proiectului este www.romaniabeyonddracula.aiesec.ro.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Anunț încetare program cu publicul

16.09.2019

Ambasada României în Australia informează cetățenii români din Australia și din Noua Zeelandă că Biroul consular de la Melbourne nu va avea program cu publicul…

Întrevedere cu managerii Diviziei Antarctice a Australiei

25.07.2019

La 22 iulie 2019 ES Doamna Ambasador Nineta Bărbulescu a avut o întrevedere de curtoazie cu Dr.Kim Ellis, noul director al Diviziei Antarctice a Australiei (AAD) și cu…

Anunț licitație autoturism

27.06.2019

Ambasada României la Canberra scoate la licitație autoturismul Chrysler Grand Voyager, serie șasiu 1C8GHB5R15Y511394, an fabricație 2004, rulaj 219509km, prețul de…

Ghidul privind rezidența fiscală a persoanelor fizice

25.08.2019

Ambasada României în Australia informează cetățenii români din Australia, Noua Zeelandă și din statele insulare din Pacificul de sud despre publicarea de…

Alegeri Prezidențiale 2019

01.08.2019

Ambasada României în Australia informează că astăzi, 1 August 2019, Ministerul Afacerilor Externe al României a publicat pe website-ul www.mae.ro o fereastră dedicată …
  • Ambasada României în Australia anunță scoaterea la licitație a autoturismului BMW E320i (serie șasiu WBAVA76060NK26546, serie motor A6394588, an fabricație 2006, rulaj 196097km), prețul de pornire fiind de 4000 AUD. Autoturismul nu este înmatriculat, are defecțiuni la sistemul de răcire și ungere a motorului si necesită platformă auto pentru transport. Conform informațiilor confirmate de către Department of Foreign Affairs and Trade (Departamentul Afacerilor Externe si Comerțului) – Direcția Protocol, cumpărătorul nu va trebui să achite taxa pe valoare adăugată (GST). Costul privind transportul autoturismului, înmatricularea și reparațiile vor fi în sarcina cumpărătorului. Ofertele de preț vor fi trimise exclusiv prin poștă la adresa Ambasadei României în Australia, la Canberra, într-un plic închis specificându-se “LICITATIE BMW E320i”. Conținutul plicului trebuie să cuprindă datele de contact ale cumpărătorului, numărul de telefon sau adresa de email și prețul oferit de cumpărător. Data limită de primire a plicurilor conținând ofertele participanților la licitație este vineri, 12 iulie, ora 16:00. Prima licitație va avea loc la data de 15 iulie 2019, ora 10:00, la sediul Ambasadei României la Canberra din 4 Dalman Crescent, O’Malley, ACT, 2606. A doua licitație va avea loc la data de 22 iulie 2019, ora 10:00, la sediul Ambasadei României la Canberra iar a treia licitație și ultima (potrivit legii române) va avea loc la data de 29 iulie 2019, ora 10:00, la sediul Ambasadei României de la Canberra. Precizăm că pentru înscrierea la licitație nu trebuie achitată nicio taxă de participare. La data licitației, câștigătorul cumpărător va trebui să achite valoarea autoturismului prin transfer bancar sau numerar (cash). Autoturismul BMW E320i poate fi vizionat la sediul Ambasadei României doar cu programare prealabilă la numărul de telefon 0409001482, persoană de contact domnul Laurențiu Nicolae, administrator.