Home

Informaţii generale

Biroul Consular Melbourne al Ambasadei României în Australia este situat la adresa: 448 St. Kilda Road, etaj 5, Birou 5.05, Melbourne, VIC 3004, Australia.
Numere telefon Call Center Centrul de Contact şi Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS): + 61 (3) 99783804 și + 61 (3) 99783806
NOTĂ: Precizăm că numerele de telefon de mai sus sunt conectate direct la call-center-ul care funcționează la București, la Ministerul Afacerilor Externe.
Fax: +61 (3) 99783807
E-mail: melbourne@mae.ro
Website informații consulare de orice natură: https://informatiiconsulare.ro/mae/ 
Website solicitare servicii consulare si programări la biroul consular: www.econsulat.ro
Web: www.canberra.mae.ro
E-mail call center: contact@informatiiconsulare.ro
Telefon pentru situații de urgență: +61 (0) 410599155 exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
Program de lucru cu publicul: luni-Vineri: 09.30 - 16.30.
Competență teritorială Biroul consular Melbourne: Statele australiene Victoria, Australia de Vest, Australia de Sud și Tasmania, Noua Zeelandă, precum și statele din Pacificul de sud (Fiji, Insulele Solomon, Kiribati, Samoa și Vanuatu).

Ghișeul consular online
Preluarea și soluționarea tuturor cererilor de servicii consulare este informatizată, astfel că, cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Australia, în Noua Zeelandă sau în statele insulare din Pacificul de sud pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita serviciile consulare de care au nevoie.
Portalul www.econsulat.ro asigură:
1. Posibilitatea de a transmite online cererile de servicii consulare și documentația aferentă în mod sigur și rapid;
2. Accesul facil, indiferent de locație și timp, la informațiile de care aveți nevoie într-un mod eficient și transparent;
3. Posibilitatea de  programare online.


Platforma Econsulat.ro este foarte simplu de accesat: după crearea unui cont, selectați serviciul solicitat, introduceți toate datele solicitate, iar după verificarea cererilor de către echipa consulară veți alege data și ora la care doriți să vă prezentați la biroul consular.
Vă sugeram ca înainte de introducerea cererii să consultați informațiile privind documentele necesare si procedura obținerii serviciului consular, disponibile la https://informatiiconsulare.ro/mae/ 
Dorim să vă atragem atenția asupra importanței selectării tipului de serviciu dorit și finalizării cererii astfel încât cererea, respectiv programarea dumneavoastră să fie validată.
La Biroul consular Melbourne al Ambasadei României se eliberează următoarele tipuri de documente: documente de călătorie (pașapoarte și titluri de călătorie); acte notariale (procuri și declarații); acte de stare civilă (certificate de naștere, căsătorie și deces); adeverințe cazier judiciar, etc.

Pentru a obţine informaţii cu privire la procedurile de urmat în funcţie de serviciul consular solicitat, vă rugăm să consultaţi site-ul Ministerului Afacerilor Externe: https://informatiiconsulare.ro/mae/. 
Persoanele programate sunt rugate să se prezinte la sediul biroului consular cu zece minute înainte de ora prevăzută pentru depunerea cererii. În cazul cererilor de pașapoarte și titluri de călătorie, solicitanții vor prezenta documentele necesare, în original și copii, vor achita taxa aferentă, după care
solicitantul va aștepta în sala de asteptare pentru preluarea amprentelor, a fotografiei și a semnăturii în sistemul electronic.
În situații de urgență, probate prin documente justificative, cererile vor putea fi preluate, în mod excepțional, fără programare. În acest caz, vă rugăm să aveți în vedere faptul că cererile persoanelor care au programare vor fi preluate cu prioritate!
În funcție de tipul de document solicitat, puteți obține la sediul biroului consular informații cu privire la termenul de eliberare. 
  
Legea nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, intrată în vigoare la 1 februarie 2017, a modificat taxele percepute pentru serviciile consulare. Lista serviciilor supuse taxelor consulare și valoarea
acestora la: http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_1_2017_eliminarea_unor_taxe_tarife_modificarea_acte_normative.php.

Pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în statele australiene New South Wales, Queensland și în Teritoriile de Nord serviciile consulare românești sunt asigurate la Consulatul General de la Sydney, consul general Iulian Nițu, consul doamna Cristina Ana-Maria Gheorghe, alte detalii de contact la sydney@mae.ro și sydney.consul@mae.ro.  

EN: Regarding foreign citizens requesting visa services, we advise to send the inquires at our General Consulate in Sydney, e-mail address: sydney.consul@mae.ro after filling in the forms and uploading the required documents at the webpage: http://evisa.mae.ro/.

Ziua Națională sărbătorită la Melbourne (II)

09.12.2019

La 6 Decembrie 2019, la sediul oficiului consular de la Melbourne al Ambasadei României în Australia, ES Doamna Ambasador Nineta Bărbulescu a găzduit o recepție de…

Recepția de Ziua Națională la Ambasada din Canberra (II)

09.12.2019

Luni, 2 decembrie 2019 ES Doamna ambasador Nineta Bărbulescu a găzduit, împreună cu domnul Dan Bărbulescu, recepția pentru marcarea Centenarului Recunoașterii Marii…

Ziua Națională sărbătorită la Melbourne (I)

07.12.2019

Vineri, 6 decembrie 2019, la sediul oficiului consular Melbourne al Ambasadei României din Australia ES Doamna Ambasador Nineta Bărbulescu a găzduit recepția pentru…

Asumarea Decanatului Corpului Diplomatic din Australia

04.12.2019

La 3 decembrie 2019 ES Doamna Ambasador Nineta Bărbulescu a asumat formal Decanatul corpului diplomatic acreditat la Canberra, în cadrul unei ceremonii găzduite, potrivit…

Recepția de Ziua Națională la Ambasada din Canberra

02.12.2019

Luni, 2 decembrie 2019 ES Doamna ambasador Nineta Bărbulescu a găzduit, împreună cu domnul Dan Bărbulescu, recepția pentru marcarea Centenarului Recunoașterii Marii…
  • Ambasada României în Australia anunță scoaterea la licitație a autoturismului BMW E320i (serie șasiu WBAVA76060NK26546, serie motor A6394588, an fabricație 2006, rulaj 196097km), prețul de pornire fiind de 4000 AUD. Autoturismul nu este înmatriculat, are defecțiuni la sistemul de răcire și ungere a motorului si necesită platformă auto pentru transport. Conform informațiilor confirmate de către Department of Foreign Affairs and Trade (Departamentul Afacerilor Externe si Comerțului) – Direcția Protocol, cumpărătorul nu va trebui să achite taxa pe valoare adăugată (GST). Costul privind transportul autoturismului, înmatricularea și reparațiile vor fi în sarcina cumpărătorului. Ofertele de preț vor fi trimise exclusiv prin poștă la adresa Ambasadei României în Australia, la Canberra, într-un plic închis specificându-se “LICITATIE BMW E320i”. Conținutul plicului trebuie să cuprindă datele de contact ale cumpărătorului, numărul de telefon sau adresa de email și prețul oferit de cumpărător. Data limită de primire a plicurilor conținând ofertele participanților la licitație este vineri, 12 iulie, ora 16:00. Prima licitație va avea loc la data de 15 iulie 2019, ora 10:00, la sediul Ambasadei României la Canberra din 4 Dalman Crescent, O’Malley, ACT, 2606. A doua licitație va avea loc la data de 22 iulie 2019, ora 10:00, la sediul Ambasadei României la Canberra iar a treia licitație și ultima (potrivit legii române) va avea loc la data de 29 iulie 2019, ora 10:00, la sediul Ambasadei României de la Canberra. Precizăm că pentru înscrierea la licitație nu trebuie achitată nicio taxă de participare. La data licitației, câștigătorul cumpărător va trebui să achite valoarea autoturismului prin transfer bancar sau numerar (cash). Autoturismul BMW E320i poate fi vizionat la sediul Ambasadei României doar cu programare prealabilă la numărul de telefon 0409001482, persoană de contact domnul Laurențiu Nicolae, administrator.