Home

Cuvânt de Bun Venit

Stimaţi vizitatori ai website-ului Ambasadei României din Australia,

Vă mulţumim că accesați, pentru informare, website-ul nostru www.canberra.mae.ro.

Dorim să venim în întâmpinarea aşteptărilor fiecărui vizitator interesat, urmărind și o comunicare cât mai rapidă şi eficientă. Suntem interesați de opiniile și recomandările dumneavoastră cu privire la conținutul ferestrelor dedicate românilor care trăiesc în Australia și în această parte a lumii, sens în care vă încurajăm să ni le transmiteți și prin mesagerie electronică la adresa: canberra@mae.ro.

Sperăm ca informaţiile pe care le punem astfel la dispoziţie să se dovedească utile, oferindu-vă răspunsuri cât mai complete la întrebările dumneavoastră legate de Australia, Noua Zeelandă și de micile state insulare din Pacific. Totodată, website-ul înlesneşte accesul la informaţii despre România, despre relaţiile bilaterale româno – australiene, româno - neozeelandeze, aspecte ale relațiilor bilaterale cu statele insulare din Pacific, precum și evoluţii de actualitate din viaţa politică românească internă şi internaţională.

Ambasada României în Australia are printre responsabilități și relațiile politice și economice cu 10 dintre statele insulare din Pacific, respectiv cu Fiji, Kiribati, Samoa, Insulele Cook, Insulele Solomon, Nauru, Niue, Tonga, Tuvalu și Vanuatu.

Din 2017 au fost înființate și funcționează primele consulate onorifice românești la Adelaide, în Australia de Sud și la Perth, în Australia de Vest, cei doi consuli onorifici fiind cetățeni români și australieni. Din 2019 a fost înființat primul consulat onorific al României în statul australian Tasmania, la Hobart.

Începând cu noiembrie 2014, s-a organizat câte o secție de votare și/sau de referendum și la Perth, în beneficiul cetățenilor români din Australia de Vest iar din decembrie 2016, s-a organizat o secție de votare și/sau de referendum și la Adelaide, în beneficiul cetățenilor români din Australia de Sud, numărul total de secții de votare la Antipozi ajungând la 6 în Australia (în orașele-capitale Canberra, Melbourne, Sydney, Brisbane, Perth și Adelaide), la care se adaugă și secția de vot de la Auckland, în capitala economică a Noii Zeelande, aceasta din urmă în beneficiul celei mai îndepărtate și mai izolate comunități românești. 

Suntem deosebit de încântați că, urmare a solicitărilor repetate și îndreptățite ale comunităților românești din mai multe state australiene, începând cu luna iunie 2018 a fost înființat și funcționează la Melbourne, în statul Victoria, un birou consular al Ambasadei României din Australia, a cărui circumscripție consulară cuprinde cetățenii din Victoria, Australia de Vest, Australia de Sud și Tasmania, precum și pe cei din Noua Zeelandă și din statele insulare din Pacificul de sud (Fiji, Insulele Solomon, Kiribati, Samoa și Vanuatu). Precizăm că din iulie 2014 secția consulară a Ambasadei României din Canberra este închisă. 

Din noiembrie 2017 Ambasadoarea României a fost nominalizată și activează în funcțiile onorifice de Decan al doamnelor ambasador din Australia și Decan adjunct al corpului diplomatic local.

În perioada 2018-2019, Ambasadoarea României de la Canberra a fost acreditată ca ambasador nerezident în 5 dintre statele insulare din Pacificul de sud (Fiji, Kiribati, Samoa, Insulele Solomon și Vanuatu). 

Vă dorim navigare plăcută și vă așteptăm să ne vizitați oricând la Cancelaria Ambasadei situată la Canberra, în capitala federației australiene, la adresa: 4 Dalman Crescent, O'Malley, 2606, Australian Capital Territory. De asemenea, ne puteți urmări și pe conturile instituționale de Facebook ale Ambasadei României în Australia (Romanian embassy Canberra) și al Ambasadei României pentru Noua Zeelandă.

Cu cordialitate,

Nineta Bărbulescu

Ambasador

 

                                                            

 

Noutăți de interes pentru cetățenii români din această parte a lumii (II)

16.10.2019

Din dorința de a veni în întâmpinarea unora dintre solicitările de servicii consulare care se pot dovedi dificile din cauza distanțelor mari și foarte mari de…

Noutăți de interes pentru cetățenii români de la Antipozi (I)

15.10.2019

Ambasada României în Australia - biroul consular Melbourne anunță cetățenii români din Australia și din Noua Zeelandă care au solicitat eliberarea unor noi…

Întrevederi cu demnitari australieni de rang înalt

15.10.2019

ES Doamna Ambasador Nineta Bărbulescu a participat luni, 14 octombrie 2019, la vizita pe care ambasadorii statelor membre ale UE au avut-o la Parlamentul federal din…

'Ferestre către lume' la Ambasada României

14.10.2019

La invitația guvernului local din Teritoriul Capitalei Australiene la 13 octombrie 2019 Ambasada României din Canberra a participat la programul Ferestre către lume. Am…

Vizita regională UE în statul Queensland (II)

13.10.2019

În cadrul vizitei regionale a UE în statul australian Queensland, la care ES Doamna Ambasador Nineta Bărbulescu a participat împreună cu Dr. Michael Pulch, ambasadorul…
  • Ambasada României în Australia anunță scoaterea la licitație a autoturismului BMW E320i (serie șasiu WBAVA76060NK26546, serie motor A6394588, an fabricație 2006, rulaj 196097km), prețul de pornire fiind de 4000 AUD. Autoturismul nu este înmatriculat, are defecțiuni la sistemul de răcire și ungere a motorului si necesită platformă auto pentru transport. Conform informațiilor confirmate de către Department of Foreign Affairs and Trade (Departamentul Afacerilor Externe si Comerțului) – Direcția Protocol, cumpărătorul nu va trebui să achite taxa pe valoare adăugată (GST). Costul privind transportul autoturismului, înmatricularea și reparațiile vor fi în sarcina cumpărătorului. Ofertele de preț vor fi trimise exclusiv prin poștă la adresa Ambasadei României în Australia, la Canberra, într-un plic închis specificându-se “LICITATIE BMW E320i”. Conținutul plicului trebuie să cuprindă datele de contact ale cumpărătorului, numărul de telefon sau adresa de email și prețul oferit de cumpărător. Data limită de primire a plicurilor conținând ofertele participanților la licitație este vineri, 12 iulie, ora 16:00. Prima licitație va avea loc la data de 15 iulie 2019, ora 10:00, la sediul Ambasadei României la Canberra din 4 Dalman Crescent, O’Malley, ACT, 2606. A doua licitație va avea loc la data de 22 iulie 2019, ora 10:00, la sediul Ambasadei României la Canberra iar a treia licitație și ultima (potrivit legii române) va avea loc la data de 29 iulie 2019, ora 10:00, la sediul Ambasadei României de la Canberra. Precizăm că pentru înscrierea la licitație nu trebuie achitată nicio taxă de participare. La data licitației, câștigătorul cumpărător va trebui să achite valoarea autoturismului prin transfer bancar sau numerar (cash). Autoturismul BMW E320i poate fi vizionat la sediul Ambasadei României doar cu programare prealabilă la numărul de telefon 0409001482, persoană de contact domnul Laurențiu Nicolae, administrator.